D ala
B eer
C ompany
Smedjebacken AB

Orgnr: 559018-9923

Är ett litet, litet bryggeri som huserar i södra Dalarna, Smedjebacken närmare bestämt. Vi är sex vänner som gillar öl, och vill bidra till att alla får njuta av en riktigt god öl. Vår tanke och vision är att primärt ta fram smakrika alkoholsvagare alternativ (0-2,8% ABV) till den redan stora starkölsmarknaden. Vi kommer även producera smakrik starköl med moderna smakkombinationer. För att se våra sorter, klicka er in på “våra öl”.

Vi som är DBC:

Mats Sörhuus, VD och öleldsjäl

Har en bakgrund som hembryggare och en examen från VBUs Bryggeriteknik utbildning som då var förlagd i Grängesberg. Mats tycker om att pilla ihop nya recept samt förfina dom tidigare egna skapelserna. När det inte bryggs så arbetar han som IT-tekniker/konsult.

Dricker helst: En god IPA/APA eller DIPA, med andra ord så ska det vara massor med Humle!  Gärna en egenkomponerad/egenbrygd.

 

Fredrik Remes, öleldsjäl

Har ett brett och långt förflutet i restaurangbranschen som kock, servitör och med en examen från sommelierutbildningen på Grythyttans restauranghögskola. Han har vart krögare, provningsledare,  jobbat i alltifrån kök, matsal till vinmakarassistent på Nya Zeeland. På senare tid så arbetar han med affärsutvecklingsprojekt runtom i hela Dalarna.

Dricker helst: En mycket fruktig, välhumlad, besk men balanserad IPA eller APA.

Under våren 2017 så köpte Mats Sörhuus och Fredrik Remes ut Martin Eggen, Mattias Johansson, Michael Eriksson och Magnus Fredriksson som var med och startade DalaBeerCompany – DBC Smedjebacken AB. Det innebär att Mats och Fredrik äger bolaget 50 % var.

Vi vill tacka grabbarna för tiden och att ni var med och startade denna spännande ölresa.